Stiftende generalforsamling

Referat af den stiftende generalforsamling i Dansk Shogi Forbund afholdt lørdag den 20. maj 2017 på adressen Mellemtoftevej 11, 2500 Valby. 

Tilstede:
Carsten Hellegaard <chellegaard@gmail.com>
Danny Kristiansen <dannykristiansendk@gmail.com>
Dennis Hellegaard <dennis.hellegaard@gmail.com>
Jakob Trier <J@kobtrier.dk>
Jannik Gram <jannikgram@ishoejby.dk>
Mikkel Kragh Mathiesen <mikkel@mkmweb.dk>
Peter Heine Nielsen <peterheineisland@hotmail.com>
Søren Riis <s.riis@qmul.ac.uk>Thomas Heshe <thheshe@gmail.com>
Torben Pedersen <torben@kgok.dk>

Referent: Jakob Trier
Dirigent: Peter Heine Nielsen

Foreningens navn

Mange forslag blev luftet men til sidst faldt valget på ”Dansk Shogi Forbund”. 

Bestyrelse

Til bestyrelsen blev følgende valgt:Guldgeneralsekretær: Carsten HellegaardKasserer og webmaster: Torben Pedersen
Sekretær og juniorleder: Jakob TrierMenigt medlem: Peter Heine Nielsen

Vedtægter

Et oplæg til foreningens vedtægter vil blive udformet af bestyrelsen og udsendt via e-mail til alle medlemmer.Send meget gerne input til vedtægter til bestyrelsen. 

Kontingent:

Der blev opnået enighed om at sætte foreningens kontingent til 50 kr per år per medlem.
Formålet med at inddrive kontingent er at kunne betale Federation of European Shogi Associations (FESA) et årligt gebyr på cirka 30 Euro for at opdatere vores medlemmers Europæiske shogi rating tal.Peter Heine Nielsen, Casper Dahl Rasmussen, Thomas Heshe, Carsten Hellegaard, Torben Pedersen og Dennis Hellegaard listet med et rating tal på FESA's hjemmeside:http://www.shogi.net/fesa/index.php?mid=5&listid=2017-05-01&sortby=Nat
Kontingent kan betales via MobilPay til Torben Pedersen på mobil nummer +45 2122 2029. 

Turneringer

Thomas Heshe fortalte at en del i Tyskland havde ytret ønske om afholdelse af shogi-turnering i Kolding. Thomas Heshe ønsker at afholde en sådan turnering.Der blev opnået enighed om at afholde et kombineret DM og en international Open om cirka et års tid når den næste danmarksmester skal findes. Der var enighed om at næste DM skal afholdes efter et knock-out system.Danmarksmesteren 2017 kvalificere sig til International Shogi Forum (ISF) i Japan. DM i 2020 vil ligeledes fungere som kvalifikationsturnering til ISF.
Næste DM bør ligge i maj måned 2018 og ikke i store bededagsferien da der i den weekend afholdes DM i Go. Alle med dansk pas kan vinder ”Danmarksmester i Shogi” titlen.
Dansk Shogi Forbund bør søge optagelse i Dansk Tankesportsforbund. DSF vil overveje at søge om hjælp i Japan til dobutsu-shogi for børn, evt i forbindelse med et skoleskaksarrangement.Peter Heine Nielsen anbefalede shogi turneringer i Minsk. Ifølge ham har Hviderusland det bedste shogi miljø i Europa.En online lyn-turnering vil blive organiseret af bestyrelsen.
 

Logo

Carsten Hellegaard undersøger om han kan få udarbejdet et logo til foreningen. 

Træning

Go-klubben der holder til på Mellemtoftevej 11, 2500 Valby har klubaften hver mandag fra 19 til 23 hvor man er velkommen til at tage et shogi spil under armen og tage ned for at prøve at finde nogen at spille shogi med.Alle blev opfordret til at oprette en konto på 81dojo.com hvis de ikke allerede havde en. Her kan man spille shogi mod andre døgnet rundt.